+36 1 213 90 83 | +36 1 201 03 89 info@transagent.hu

Árufuvarozás

Szolgáltatások széles választékát kínáljuk, többek között a kombinált árufuvarozás területén.

 

A kombinált fuvarozás során az áru egy fuvarozási szerződés keretében „utazik”, több fuvarozási ág szolgáltatásainak igénybevételével. A szállítási távolság nagyobb részét az áru környezetbarát vasúti szállítóeszközön teszi meg, az elő- és utófuvarozás rövidebb szakaszai pedig közúti járművel történnek.

A lebonyolítás módja szerint beszélhetünk kísért és nem kísért forgalomról. Előbbinél a teljes közúti járműszerelvény és annak vezetője (személyzete) is „utazik” a vonaton, utóbbinál általában csak a közúti fuvarozási résznél beszélünk kísért forgalomról.
A kombinált szállítás a modern közlekedési rendszerek egyik jelképévé vált az utóbbi években. A közlekedéssel foglalkozó tudományok egyik központi témája világszerte az áruszállítási technológiák korszerűsítése, egyre fontosabb szempont a környezetvédelem és az energiatakarékosság.

Útépítéshez, vasútépítéshez szállítunk szóródó tömegárut vagon mérettől, a napi több irányvonat méretig. Bányában rakodunk, közúton szállítunk a legközelebbi vasútállomásig, vagonba rakodunk, vasúton szállítunk, kirakodunk és közúton elszállítjuk az árut a felhasználás helyéig.